ADVENT 2. VASÁRNPJA

Abban az időben: Keresztelő János megjelent Júdea pusztájában, és így tanított: “Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!”
 
Keresztelő Szent János maga is kifejezte hódolatát az eljövendő Megváltó előtt. Pedig nagy prófétának tartották az emberek. De János tudott alázatos lenni, mert felismerte azt akiről beszélt.
 
Vajon mi mennyire vagyunk alázatosak? Megtartjuk a főparancsot, hogy úgy szeretjük embertársainak, mint saját magunkat? Vagy pedig szeretetlenek vagyunk a másik emberrel szemben. Önzőek, aki csak a saját érdekeit nézi? A kereszténység nem magánügy, hanem mivel fizikailag egyre közelebb élünk egymáshoz, annál inkább válik közös üggyé.
 
Az életünkkel, viselkedésünkkel kell tanúságot tennünk Jézus melletti elkötelezettségünkről, hogy barátai lehessünk, ahogyan Keresztelő János is Jézus barátja lett.
Ha így cselekszünk, azzal mi is előkészítjük az Úr útját és nemcsak embertársaink előtt leszünk értékesebbek, hanem a Mennyei atya szerető tekintete előtt is, aki mindenhol jelen van és mindent lát.